Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

5 Ρομπότ που ξέρεις πως θα ήθελες να έχεις

Το σύμπαν του Star wars μας χάρισε υπέροχους ρομποτικούς φίλους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ατάκες που πετούσε ο Κατακουζίνας C3PO και όλους τους χαριτωμένους ήχους που έβγαζε ο R2D2 στα πρώτα λεπτά της πρώτης ταινίας του πόλεμου των Άστρων (ναι ρε το Επεισόδιο IV) ήξερες πως ήθελες να έχεις αυτά τα ρομπότ στη ζωή σου. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα ανδροειδές για να μιλάει όλες τις γλώσσες του κόσμου, ή ένα χαριτωμένο βαρέλι με ρόδες που ελέγχει από υπολογιστή μέχρι πυρηνικό διαστημόπλοιο.

Οι ερευνητές του ναού για ακόμη μια φορά μετά από εκτενή αναζήτηση σας παρουσιάζουν την πιο ηλεκτρονική λίστα που πέρασε ποτέ από τα Εγκεκριμένα Κέντρα Ερευνών της Θεάς Καφροδίτης. 

5 Ρομπότ που ξέρεις πως θα ήθελες να έχεις.

5. Νόνο: Αυτό το μικρό κόκκινο ρομποτάκι μας έρχεται από τη Γαλλία και ήταν ο σύντροφος του Τηλέμαχου και του Οδυσσέα στην γνωστή από τη παιδική μας ηλικία "Οδύσσεια του Διαστήματος 31". Πιθανόν να ήταν το πρώτο ρομπότ που είδες και ήξερες πως αν το είχες θα έσπαγε τη μοναξιά σου και θα κάνετε απίστευτη παρέα. Ο Νόνο ήταν σπαστικός, ενοχλητικός αλλά πάρα πολύ χρήσιμος και όσο και αν ήθελαν να τον καταστρέψουν, αυτός έβρισκε τρόπους να επιβιώνει και να σώζει τους συντρόφους του.
περισσότερα στο Den of Geek



4. Μαρς το παιδί ρομπότ aka Astrobοy: Ένα ρομπότ που ήθελε να γίνει πραγματικό παιδί από την Ιαπωνία και την ομώνυμη σειρά του Osamu Tezuka. Ένα ρομπότ που πιθανόν είχε την ίδια ηλικία με εσένα όταν τον πρωτοείδες στη βιντεοκασέτα που έφερα η θεία σου για να κάνει τα πρώτα ξαδέρφια σου να το βουλώσουν λίγο. Είχε υπερδυνάμεις, είχε καλή καρδιά και πάνω από όλα είχε φίλους που τον αγαπούσαν και τον στήριζαν στις περιπέτειες τους. Πόσο χρήσιμο θα ήταν ένα τέτοιο ρομπότ για παρέα, για δράση και φυσικά για να σώσεις τον κόσμο...ή να τον καταστρέψεις.
Περισσότερα στο Astroboy Wikia
3. Μάρβιν, the paranoid android το ρομπότ με τα ψυχολογικά προβλήματα: Ακόμη ένα ρομπότ από την Ευρώπη που μας το έφερε στον κόσμο η φαντασία του Douglas Adams μέσα από τη σειρά βιβλίων "Γυρίζοντας το Σύμπαν με Ώτο στοπ". Δεν ήταν μόνο το τεράστιο κεφάλι του που κάνει αυτό το ρομπότ να ξεχωρίζει αλλά το πόσο ρεαλιστικά ήταν τα προβλήματά του. Το τεράστιο κεφάλι του έκρυβε έναν τεράστιο εγκέφαλο και ο Μάρβιν μπορούσε να λύσει  «όλα τα μεγάλα μαθηματικά, φυσικά, χημικά, βιολογικά, κοινωνιολογικά, φιλοσοφικά, ετυμολογικά, μετεωρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα του σύμπαντος, εκτός από τα δικά του». Αυτό το ρομποτ θα σου έσπαγε τα νεύρα, θα σου γαμούσε τη ψυχολογία αλλά θα διασκέδαζες συνέχεια μαζί του. Ο χειρότερος σύντροφος του κόσμου θα ήταν δικό σου.
Περισσότερα για τα ρομπότ εδώ
2.Optimus Prime: Θα περιμένεις πως ο Optimus Prime Θα ήταν το νούμερο ένα στη λίστα μας αλλά ο Optimus Prime δεν φτιάχτηκε από άνθρωπο, ήταν ένας εξωγήινος που ήρθε στη γη για να την προστατεύσει, γι'αυτό και χάνει μια θέση στη λίστα μας. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον αρχηγό των Transformes είναι ο υπέρτατος χαρακτήρας, ο πιο άριστος, η πρώτη σου μεταλλική καύλα!! Όλοι ήθελαν να είναι ο Optimus Prime, ήταν ο ατρόμητος ηγέτης και ήταν ο μόνος που μπορούσε να προστατέψει τη Γη από τον αρχηγό των Dicepticons τον Megatron! Κρυφά ήθελες να έχεις τον Megatron γιατί πετούσε και μεταμορφωνόταν σε όπλο...αλλά φοβάσαι να το παραδεχθείς.


Πριν φτάσουμε στην κορυφή της καθόλα αντικειμενικής λίστας μας να κάνουμε μια μικρή αναφορά μερικά ακόμη robot που θα έκαναν τη ζωή μας πιο γαμάτη, όπως τα ρομπότ από το Robotech τα οποία πότε ήταν ρομπότ, πότε πολεμικά αεροπλάνα πότε και τα δύο, το Sabre από το Σερίφη του Διαστήματος  το διαστημόπλοιο που σπάνια μεταμορφωνόταν σε ρομπότ. Ακόμη ένας ιδανικός σύντροφος θα ήταν το υπέρτατο ρομπότ HAL, ειδικά αν σκοπός σου ήταν να εξοντώσεις την ανθρωπότητα και το σύμπαν γενικότερα, φυσικά θα μπορούσες να έχει την κοντινότερη εκδοχή του τον υπερυπολογιστή Deep Blue που θα σε βοηθούσε να νικήσεις όλους τους αγώνες σκάκι της ζωής σου...πολύ χρήσιμο...

1. Voltron: Το υπέρτατο ρομπότ, δεν είναι το τεράστιο μέγεθος αυτού του ρομπότ που το κάνει ποθητό, αλλά το γεγονός πως αποτελείτε από άλλα μικρότερα Ρομπότ. Αυτό το Ρομπότ ξέρεις πως θα ήθελες να το έχεις για να φεύγεις σε περιπέτειες με τους φίλους σου.  Πέντε μικρότερα ρομπότ λιοντάρια με διαφορετικές δυνάμεις, ένα για κάθε φίλο ή φίλη σου για να φύγεις σε περιπέτειες που θα σε οδηγήσουν στην άλλη άκρη της γης, του κόσμου, του γαλαξία...οι δυνατότητες είναι άπειρες!


Ο κόσμος του φανταστικού είναι γεμάτος ρομπότ, γεμάτος κόσμου, γεμάτος ιστορίες τεχνολογίας και φανταστικού. Αφήνοντας τα ρομπότ του Star Wars ποιο ήταν το ρομπότ που εσείς θα θέλατε να έχετε στο σπίτι σας για κατοικίδιο, για ερωτικό σύντροφο ή για όποια άλλη ανωμαλία έχετε στο απελευθερωμένο και σέξυ μιαλουδάκι σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...