Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Αποχωρισμοί και ανταμώματα

Τον Δεκέμβριο του 2015 ξαπλωμένοι στις κουκέτες ενός καραβιού μέσα στη Βαlτική, ο Backy συγκλονισμένος μας ενημερώνει πως έφυγε ο Lemmy....και από εκείνη την ημέρα απλά αρχίσαμε να αποχαιρετάμε μουσικούς.

Με τόσες απώλειες που συνέβησαν το 2016 δεν περίμενα πως έμεινε κανένας για το 2017 αλλά να που η μοίρα ήρθε για ακόμη μια φορά να γελάσει εις βάρος μας. Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά που ούτε εμείς δεν καταλάβαμε τι συμβαίνει...και έτσι ήρθαμε στο σήμερα και την αυτοκτονία του Cornell.

Γελάσαμε με την ειρωνεία του θέματος, μας φάνηκε τόσο αστείο μέσα στην ασχήμια του. Πιστέψαμε για μια στιγμή πως τα τόσα σχόλια που έγιναν στο twitter με τη παρουσία του Chris Cornell σε ελληνικό μπουζουξίδικο τον οδηγήσαμε στο θάνατο....τόση κακή ενέργεια μέσα στα ειρωνικά σχόλια του twitter και μετά, σιωπή. Κανένας δεν μίλησε αρκετά για τον θάνατο του. Μέσα από τον θάνατο του και την παρουσία του μάθαμε πως ήταν παντρεμένος με Ελληνίδα και κουμπάρα του ήταν η Βίσση και ο τραγουδιστής των Linkin Park.

Audioslave - Like a stone



Χθες, θα ήταν η μέρα των γενεθλίων του. Αυτή την ημέρα διάλεξε και ο Chester Bennington να μας αποχαιρετήσει. Μέσα σε 24 ώρες, το άτομο που συνόδεψε με τη φωνή του μίζερες στιγμές μας και απάλυνε τον πόνο μας έφυγε για πάντα. Μέχρι προχθές τον ξέραμε ως τραγουδιστή των Linkin Park, ως κουμπάρο του Cornell, ως χριστιανό ορθόδοξο, ως άτομο που μαγεύτηκε τόσο από τη θέα των Μετέωρων που χάρισε το όνομα τους στο άλμπουμ του.

Linkin Park - Numb 

Από χθες μάθαμε το όνομα του και την ιστορία του. Πάντα θεωρούσα την αυτοκτονία ως πράξη δειλίας, όμως τι κάνεις όταν οι δαίμονες σου είναι τόσο δυνατοί που σου ξεσκίζουν τις σάρκες και τη ψυχή σου;  Ο Chester δεν ήταν δειλός, απλά δεν ήταν αρκετά δυνατός. Υπήρξε αγωνιστής, υψώθηκε αρκετά απέναντι στους δαίμονες του, βοήθησε πολύ κόσμο μέσα από τη φωνή του και τη μουσική του σχήματος του. But in the end...it doesn't really matter... Νίκησαν οι δαίμονες...Αληθινοί δαίμονες που πήραν σάρκα όταν αυτός ήταν ακόμη παιδί. Πως μπορείς να περπατήσεις σ'αυτή τη γη όταν οι πληγές σου έχουν γίνει σε τόσο μικρή ηλικία.

Linkin Park - Breaking the habit

Όχι...ο Bennington δεν ήταν αδύναμος, δεν παραιτήθηκε...απλά έχασε τη μάχη. Έπεσε μαχόμενος σε ένα άνισο πόλεμο. Έναν πόλεμο που ξεκίνησε σε τρυφερή ηλικία και κράτησε 34 χρόνια, μέχρι την ημέρα που θα γιόρταζε τα γενέθλια ενός ανθρώπου που υπήρξε σύμμαχός και συναγωνιστής του.Πως να νικήσεις ακόμη μια μάχη, πως να παλέψεις εναντίον των δαιμόνων σου όταν πρέπει πρώτα να περάσεις πάνω από το νεκρό σώμα του συμπολεμιστή σου;

Chris Cornell Feat Chester Bennigton - Hunger Strike

Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον θάνατο του, αλλά είμαι σε θέση να αναγνωρίσω πως αυτά που βίωσε ήταν αρκετά να κάνουν έναν μέσο άνθρωπο να μη ξεκινήσει ποτέ τη μάχη, πόσο μάλλον να αντέξει να παλεύει για τόσα χρόνια.

Linkin Park - In the end

Καλή αντάμωση παιδί του χειμώνα. Περπάτησες σ'αυτή τη γη πιο πολύ από όσο μπορούσες να αντέξεις.

Linkin Park - The Catalyst

Αγαπημένη μου Ιερή Δούλη Barbie, η Θεά Καφροδίτη μας δίδαξε να μη λέμε ποτέ αντίο. Ξέρουμε ότι πονάς περισσότερο από όλες μας. Πάρε λίγο από τη δύναμη του και κράτησε την δική σου για πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...