Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ελληνικό Καλοκαίρι Πραγματικότητα


Ω Θεά μου τι θα ήμασταν αν δεν κοροιδεύαμε τον εαυτό μας. Εκεί που έγραφα στο Blog μου για το Ελληνικό καλοκαίρι και πως το φαντάζομαι, άρχισα να απαντώ στον εαυτό μου ως μια πραγματική Άθλια Κόρη. Έτσι προς απάντηση του κειμένου "Ελληνικό καλοκαίρι προσδοκίες" (καλύτερα να διαβάσεις πρώτα εκείνο πριν συνεχίσεις) αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο...Ελληνικό Καλοκαίρι Πραγματικότητα.

1. Το Πρώτο καλοκαίρι! Είναι το πρώτο ταξίδι που θα κάνεις με τη παρέα σου, αφού ίσως τελειώσεις το λύκειο ή ενώ είσαι φοιτητής. Συνήθως είναι σε κάποιο κοντινό προορισμό για να μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να έρθει να μαζέψει το νεκρό σου σώμα ο πατέρας σου. Έτσι μαζεύεις  κολλητές και φεύγεις στη Σκιάθο στην πρώτη σου περιπέτεια. Σύντομα καταλαβαίνεις ότι την ίδια ιδέα είχαν όλοι οι συμμαθητές σου και ξαφνικά βρίσκεσαι παγιδευμένος σε ένα νησί γεμάτο γνωστούς. Το νησί δεν θυμίζει τις φωτογραφίες στο Internet και η μόνη αλήθεια είναι πως γίνεται της πουτάνας παντού. Οι πρώτες σου διακοπές που ήθελες να τις περάσεις με τις κολλητές καταλήγουν σε τεράστιους καυγάδες για το τι θα φορέστε, για το δωμάτιο που έγινε πουτάνα και για το αν θα φάτε. Τα ονειρεμένα πάρτι αμαυρώνονται από διάφορους περαστικούς που ξερνάν γύρω σου. Ενώ αν είσαι τυχερή θα περάσεις τη βραδιά κρατώντας τα μαλλιά της κολλητής σου πάνω από τη χέστρα. Στη περίπτωση που θα γνωρίσεις κάποιον άγνωστο και πας βόλτα μαζί αυτό που θα συμβεί στη χειρότερη περίπτωση  είναι η βραδιά να καταλήξει με εκείνον και τον φίλο του να κάνουν μαλακίες και εσύ με τη φίλη σου παγωμένη να κοιτάς το ξημέρωμα του ήλιου, στη χειρότερη περίπτωση να καταλήξεις βιασμένη σε κάποια απόκρημνη παραλία, κοιτώντας το πρώτο σου ξημέρωμα μακριά από το σπίτι με όλο σου το σώμα μελανιασμένο και να κλαις για την μαλακία που έζησες...στην ακόμη πιο χειρότερη περίπτωση οι φίλες σου θα βρουν το κομματιασμένο πτώμα σου στα βράχια την άλλη ημέρα.



2. Καλοκαίρι με τη σχέση σου. Υπέροχες στιγμές με τον σύντροφο σου στη μέση του Αιγαίου Think again. Οι διακοπές με γκόμενο δεν είναι σαν τη διαφήμιση της D & G, στιγμές ηδονής δίπλα στον σύντροφό σου. Η πραγματικότητα είναι πως θα κάνει τόσο γαμημένη ζέστη που οι δυo σας θα κοιμάστε στο κρεβάτι με ανάμεσα σας το ψυγείο. Θα μαλώνετε συνέχεια γιατί εκείνος θα θέλει να κοιμηθεί, εκείνη θα θέλει να βγει, ο ένας θα θέλει να μη κάνει τίποτα, ο άλλος να γυρίσει όλους τους καταρράκτες του νησιού. Φυσικά και θα μαλώνετε όλη την ώρα, θα γυρίσετε όμως και θα πείτε ένα σωρό ψέματα στους φίλους σας.

 

3. Καλοκαιρινός έρωτας. Για κάποιο λόγο είστε διακοπές με τους φίλους σας που όλοι έχουν σχέση εκτός από εσένα και τον χοντρό κολλητό της ξαδέρφης σας, που σας κοιτάει ξελιγωμένα χαϊδεύοντας τον καβάλο του.  Αποφασίζετε να γνωρίσετε σ'αυτές τις διακοπές τον έρωτα και να βιώσετε όλα αυτά που λέω στην ίδια κατηγορία στο Blog μου. Εδώ έχουμε πολλές εκδοχές:
1. Γνωρίζετε κάποιον και δεν ξεκολλάτε ο ένας από τον άλλον, πάθος, έρωτας, σεξ, γαμήσι. Αποχωρίζεστε με ένα γλυκόπικρο αντίο και μπουμ... μερικούς μήνες μετά τον ψάχνεται να του πείτε ότι σας κόλλησε aids, κονδυλώματα, ή ότι περιμένετε το παιδί του. (Γι' αυτό πάντα προφυλάξεις)
2. Συνεχίζετε να είστε μαζί και μετά τις διακοπές, αλλά εκείνο το υπέροχο άτομο που σας έκανε να νιώθετε ως ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, μόλις επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον γίνεται το πιο υστερικό άτομο που γνωρίσατε. Είναι δηλαδή το τελείως αντίθετο άτομο από αυτό που γνωρίσατε και το μόνο που κάνει είναι να σας σπάει τα νεύρα.
3. Στην απελπισία σας επάνω κάθετε στον πρώτο τυχόντα και καταλήγετε α. Βιασμένη/ος, β.νεκρός ή με aids η ακόμη χειρότερα με τον χοντρό ξελιγωμένο κολλητό της ξαδέρφης σας.
Ίσως η ιστορία σας να γίνει τριλογία...με σκηνοθέτη τον James Whan ξέρετε εκείνον που έκανε το The Saw.


4. "Αριστοκρατικό Καλοκαίρι".  Χιλιοειπωμένη ιστορία σε κάθε Άρλεκιν που έχω διαβάσει αθώα Ελληνίδα ή και μη, συναντά καυτό ξένο τουρίστα που θα της προτείνει βόλτα με το κότερο του. Μπορεί να συμβεί και έχει συμβεί σε μια από τις συντάκτριες του Rapanaki. Οι πιθανότητες να βιώσετε αυτά που γράφουν στις ανακυκλωμένες σελίδες τον Άρλεκιν είναι μηδαμινές. Το πιο πιθανό είναι να ανεβείτε στο κότερο και να σας συμβούν τα εξής: 1. Να σας συλλάβουν επειδή ο νεαρός τουρίστας είναι έμπορος που μεταφέρει ναρκωτικά και όπλα από την Τουρκία. 2. Να σας βιάσουν και να σας πετάξουν στη θάλασσα. 3. Να σας αφαιρέσουν τα όργανα και να σας πετάξουν στη θάλασσα. 4. Να καταλήξετε στο χαρέμι σαουδάραβα πρίγκιπα. 5. Ο νεαρός τουρίστας να είναι έμπορος λευκής σαρκός και εσείς να πέσετε θύμα trafficking σε κάποιο μπουρδέλο της Τουρκίας ή της Βόρειας Αφρικής.  

5. Το Κρητικό Καλοκαίρι: Το καλοκαίρι στην Κρήτη έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη, όσοι το βίωσαν και μιλάνε γι'αυτό στάζει μέλι από τα χείλη τους. Το χωρίζω σε δύο υποκατηγορίες.
i - Ορεινό Κρητικό Καλοκαίρι Εδώ ως τουριστάρας γνωρίζετε φιλόξενο κρητίκαρο που σας πάει να σας δείξει το χωριό του πάνω στα Βουνά...Αλλά επειδή εσείς είστε ηλίθιος τουρίστας φεύγετε από την επίβλεψη του κρητίκαρου και καταλήγετε να κάνετε βόλτες στα περίχωρα του Αξού, ή της Αλικάρπης σκοντάφτετε και πέφτετε στη χασισοφυτεία του γείτονα και αυτός αρχίζει και σας πυροβολάει. Τώρα αν είστε εντελώς γκαντέμης εκεί που κάνετε βόλτα έξω από τα Ανώγεια περνάτε από τη λίμνη της νεράιδας που κλέβει τη λαλιά και τη λογική από τους άντρες, σκοντάφτετε και πέφτετε στη χασισοφυτεία του γείτονα και αυτός αρχίζει και σας πυροβολάει, βρίσκει το χτυπημένο σώμα σας κάποιος γιδοβοσκός και μαλακίζεται πάνω σας. Μπορεί να συμβεί, έχει συμβεί.
ii - Παραλιακό Κρητικό Καλοκαίρι: Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, εκεί που κάνεις βόλτα στη παραλία συναντάς ένα ψαρά που μόλις γύρισε από το ψάρεμα και σε προσκαλεί την επόμενη ημέρα μαζί του. Έτσι και θα κάνεις, θα μάθεις για το ψάρεμα, θα μάθεις για τη σκληρή ζωή στη θάλασσα και θα καταλήξεις σε κάποιο χαρέμι Σαουδάραβα ευνούχος για να φιλάς τα θύματα του Αριστοκρατικού Καλοκαιρού που αναφέρω επάνω, ή θα συλληφθείς για παράνομη εισαγωγή προσφύγων στη χώρα.
iii -  Χανιώτικο Καλοκαίρι: Εκεί που απολαμβάνεις το φαγητό σου κάποιος θα ακούσει πως είσαι από Θεσσαλονίκη και θα σου κεράσει ένα κρασί, δύο, τρία στο κεφάλι, γιατί είναι Αμερικάνος από τη Βάση της Σούδας και έτσι γουστάρει. Πριν το καταλάβεις σου την έχει πέσει όλη η μεθυσμένη μονάδα βατραχανθρώπων της Αμερικής, έχουν αρπάξει οι πεζοναύτες τις φίλες σου και εσένα σε έχει μπουζουριάσει η αστυνομία και σε έχει χώσει στο πλοίο για να φύγεις.

Ποιο θα είναι άραγε το δικό σου καλοκαίρι; Θα έρθει και η δική σου η σειρά για Ελληνικό Καλοκαίρι; Έχετε να μοιραστείτε και εσείς μια ιστορία από τις πραγματικές Καλοκαιρινές σας διακοπές; 

8 σχόλια:

Dark Whisper είπε...

Γέλασα απίστευτα με τις περιγραφές σου για το καλοκαίρι κάθε είδους
και σαν Κρητικιά που είμαι, προσυπογράφω στο θέμα Κρητικών διακοπών. :p
Επίσης κάπου εδώ να πω, ότι Κρήτη-Θεσσαλονίκη, ανέκαθεν είχαμε
μία συμπάθεια παραπάνω.Προσωπικά, το κατάλαβα όταν σπούδαζα Θεσσαλονίκη
και η αγάπη και η φιλοξενία που ένιωσα, ήταν το κάτι άλλο.
Φιλιάαααααα :)))

Erisadesu είπε...

Χαίρομαι που συμφωνείς. Εγώ πάλι από Θεσσαλονίκη σπούδασα Ηράκλειο
και γύρω μου υπάρχουν πολλοί κρητολάγνοι

Prophet Estarian είπε...

Εγώ πόσες φορές έχω κάνει καλοκαίρι Χανιά, ακόμα με νάπτες δεν είχα πρόβλημα. Μόνο μια φορά την έπεσα σε λάθος κρητικιά και παραλίγο να με κοπανήσουν αλλά οκ το μπάλωσα. Και γλύτωσα τις μπαλωθιές.

Το σεξοκαλοκαίρι # 3 ήταν γαμάτο. Και δεν είχε και μετά, οποτε γλυτώσαμε τα κονδυλώματα. Και το παιδί.

Manolo7 είπε...

Καλοκαιρι να 'ναι και οπως να 'ναι ρε! :P

Erisadesu είπε...

Estarian τι έγινε, άλλαξες το νικ για να φαίνεται ότι είσαι κρητικός;
Είμαι σίγουρη ότι κάπου υπάρχει ένας μικρός εστριανάκος που δεν έχεις ιδέα που είναι.

Μανόλο είσαι σελάθος Blog φύγε :P

Manolo7 είπε...

Εγω ειμαι σε λαθος blog ή εσυ κανεις ανατρηστεις που παραπληροφορησης;

Ελληνικο καλοκαιρι και ουτε μια αναφορα στο Star και στους θρυλικους ρεπορτερς Νικο Τσιλιπουνιδακη και Γρηγορη Μπακα; Κρητικο καλοκαιρι και μαλακιες.... Αμα δεν γραψεις για τις κωλαρες που κουνιουνται στα μπιτσομπαρα της Σκιαθου ή για τις μπαρμανες της Παρου.... αυτο ειναι το ελληνικο καλοκαιρι, οχι αυτα που γραφεις εσυ, παλι καλα που δεν εκανες αναφορα και στον Ευτυχη Μπλετσα! :P

Ολα εγω πια να τα λεω;

Manolo7 είπε...

"αναρτησεις παραπληροφορησης" ηθελα να γραψω, με συγ-χυσες και μπερδευτηκαν τα δαχτυλα μου!!

Erisadesu είπε...

αγαπητέ Manolo...δεν θα δεις ποτέ αναφορά στον Δυστύχη σ'αυτό το blog μας το έχει απαγορέψει ένας άλλος blogger. Σ'αγαπάμε και ας είσαι εκτός θέματος



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...