Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

5 Τύποι Αυτοπεποίθησης

Διαλέγω τη σημερινή ημέρα που διανύω την τελευταία ημέρα του 34999 έτους ζωής μου για να σκορπίσω γνώση στους αμαθείς και αγνώμονες πιστούς αυτού του ναού. Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για τους τύπους Αυτοπεποίθησης που γνώρισα  περπατώντας σε αυτόν τον πλανήτη εδώ και χιλιετίες.


Αν είστε άσχημος με χιούμορ, ή λεφτά σίγουρα θα βρείτε γκόμενα 
1. Η αυτοπεποίθηση του Άσχημου:  Κλασσική περίπτωση αυτοπεποίθησης όπου το δείγμα πιστεύει ο,τι είναι πιο ωραίος από ό,τι πραγματικά είναι. Ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε γιατί η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις πράξεις του είναι πραγματικά διαφορετική. Την συναντάμε σε άντρες, τους ξέρετε και τους έχετε δει. Είναι το άτομο που βλέπεις στο μπαρ και είναι το πιο άσχημο πλάσμα που έχεις δει στη ζωή σου. Ωστόσο στο γεμάτο μπαρ που κανείς δεν φλερτάρει, αυτός θα πιει μια γουλιά από το ποτό του, θα πάρει το ποτήρι στο χέρι και θα πλησιάσει την πιο όμορφη κοπέλα στο μαγαζί και θα τη φλερτάρει. Εκείνη θα τον κοιτάξει από πάνω μέχρι κάτω και θα εντυπωσιαστεί με το θράσος του, λίγο πριν τον φτύσει. Όλοι στο μαγαζί θα τον κοιτάν περίεργα και θα απορούν πως γίνεται ένα τόσο άσχημο άτομο να κάνει τέτοια κίνηση. Εκεί κρύβεται και η αλήθεια. Στην αρχή πίστευα πως αυτά τα άτομα έχουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού τους και πιστεύουν πως είναι πιο όμορφοι από ότι είναι, όπως πολύ εύστοχα ανάφερα προηγουμένως. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως το άτομο ξέρει πως η χυλόπιτα είναι σίγουρη και πως δεν έχει τίποτα να χάσει γι'αυτό κάνει και αυτή την κίνηση. Σε παλιότερες εποχές θα έτρωγες πολύ κράξιμο, αλλά στη σημερινή εποχή που κανείς δεν φλερτάρει εμείς σε ενθαρρύνουμε να συνεχίσεις με την κρυφή δική μας αλλά και δική σου ελπίδα πως μια ημέρα θα τα καταφέρεις. Το αστείο είναι πως αυτοί στο τέλος θα πάρουν το κορίτσι. 



2. Η αυτοπεποίθηση αυτού που αδυνάτισε: Εδώ το δείγμα, έχασε πρόσφατα πολλά κιλά και νιώθει πως είναι στη κορυφή του κόσμου. Εντάξει φίλε και φιλενάδα, βελτίωσες πραγματικά πολύ την εμφάνιση σου και ναι όλοι πλέον σε θαυμάζουν για την νέα ομορφιά του εαυτού σου, αλλά ηρέμησε λίγοι και κατέβα από το καλάμι που ανέβασες τον εαυτό σου. Κάποιοι εκεί έξω δεν ξέρουν ό,τι ήσουν χοντρός/χοντρή και η ναρκισσιστική συμπεριφορά σου τους απωθεί. 


3. Overconfidence...Υπεραυτοπεποίθηση...συνήθως τις βλέπεις σε γυναίκες και κυρίως σε χοντρές,
δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό και από που πηγάζει....αλλά πολύ πρόσφατα είδα μια συνέντευξη και το κατάλαβα. Ας το παρουσιάσω πως το έβλεπα μέχρι τώρα. Συνήθως το δείγμα, όπως είπα είναι μια γυναίκα χοντρή και παχύσαρκη. Ωστόσο η ίδια θέλει να νομίζει πως είναι μια γυναίκα πληθωρική και με καμπύλες. Το αποτέλεσμα είναι να τη βλέπεις να φοράει μπραζίλιαν  (ρεζίλιαν) στη θάλασσα, όταν ο κώλος της πιάνει τη μισή παραλία, να φοράει σέξη κολλητά ρούχα που τονίζουν κάθε πτύχωση του σώματος της και κάθε χαλάρωση του δέρματος της. The visual Horror...που πηγάζει όμως τόσο αυτοπεποίθηση; Πίστευα πως για κάποιο λόγο αυτές οι γυναίκες νόμιζαν διαφορετικά πράγματα για τον εαυτό τους. 
Ωστόσο όπως είπε η ηθοποιός η Gabourey Sidible γνωστή από 
Be like this
την ταινία της Precious. "Γιατί ρωτάτε εμένα από που πηγάζει η αυτοπεποίθησή μου και δεν ρωτάτε την Rihana; H Rihana ό,τι και να φορέσει θα το σχολιάσετε, ενώ ή ίδια έχει να ανταγωνιστεί χιλιάδες άλλες κοπέλες του μεγέθους και της ηλικία της. Εγώ όμως ό,τι και να φορέσω θα το σχολιάσετε αρνητικά και θα με κατακρίνεται....Εκεί πηγάζει και η αυτοπεποίθησή μου, πως ό,τι και να βάλω εσείς θα με κατακρίνεται έτσι σταμάτησε να με νοιάζει η άποψή σας". Έτσι έρχομαι στο σήμερα και αρχίζω να πιστεύω πως τα κορίτσια αυτά δεν είναι ό,τι έχουν αυτοπεποίθηση απλά θέλουν να φοράνε ό,τι αυτές θέλουν, χωρίς πλέον να τους νοιάζει η άποψη μας/σας γιατί αυτή πάντα θα είναι αρνητική. 

Είσαι θεά αγάπη μου, είσαι θεά


κλασσική βλακόφατασα παράγοντα
4. Η αυτοπεποίθηση του παράγοντα...Τον ξέρετε, τον έχετε δει είναι αυτός που νομίζει πως είναι κάποιος σπουδαίος...Δεν ξέρω πραγματικά τι συμβαίνει στο κεφάλι αυτού του δείγματος. Κινείτε πάντα μέσα στο χώρο θαρρείς και του ανήκει, μιλάει δυνατά, χαιρετάει κόσμο που δεν τον ξέρει και προσποιείται πως είναι γνωστός. Τον έχουμε συναντήσει στους ποντιακούς χώρους, τον έχουμε συναντήσει στους εκλογικούς χώρους να υπόσχεται ψήφους σε διαφόρους υποψηφίους, εξόυ και η λέξη παράγοντας, τον συναντάμε στην επαγγελματική μας ζωής. Είναι φλύαρος, βλάκας και ημιμαθείς ωστόσο αυτό δεν τον σταματάει να ελίσσεται μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Η πρώτη σου επαφή με αυτό το άτομο στην ηλικία της 3ης Λυκείου που εμφανίζεται αυτός ως καλοθελητής εκπρόσωπος Τουριστικού γραφείου. Μπορεί να τον λένε Πασχάλη ή Δημήτρη, σίγουρα δουλεύει σε μεγάλο τουριστικό οργανισμό και σίγουρα θα σας φέρει αναγούλα με το στυλ του. Δυστυχώς αυτά τα άτομα αντί να τα αποκτήσουμε κοινωνικά και να τα πετάξουμε από τα κυκλώπεια τοιχοι τα κρατάμε στη ζωή μας. Δείτε Μπογδάνο.

5. Η αυτοπεποίθηση της όμορφης / του όμορφου. Εδώ το δείγμα είναι πραγματικά όμορφο και την έχει δει τόσο πολύ με τον εαυτό του που η συμπεριφορά του καταντάει σχιζοφρενική. Επίσης μιλάει δυνατά και θέλει να κάνει γνωστή τη παρουσία του σε όλους τους θαμώνες του μπαρ στο οποίο εισέρχεται. Συμπεριφέρεται σαν ντίβα, βγαίνει συνέχεια selfies, έχει συνηθίσει οι πόρτες να ανοίγουν πάντα μπροστά στην ομορφιά της και είναι συνήθως αυτή που θα της την πέσει ο τύπος από την 1η κατηγορία. Η αλήθεια είναι όμως, πως είναι ξενέρωτη, εγωπαθής και ωραιοπαθής. Η εμφάνιση της είναι το κύριο προτέρημα της έτσι έχει ξεχάσει να καλλιεργήσει πνεύμα, χαρακτήρα και προσωπικότητα, τα ίδια άτομα συνήθως είναι και άχαρα και δεν μπορούν να χορέψουν. Γυρνάν στο σπίτι μόνοι τους καθώς κανένας δεν θέλει να είναι μαζί τους και ακόμη και όταν βρίσκουν κάποιο/α αυτός/η τους παρατάει γιατί η ποιότητα του σεξ είναι τραγική. Γιατί όσο ωραίο και αν είναι ένα άγαλμα, το μουνί/πουλί του θα είναι πάντα παγωμένο.

γουόνα πις οφ μη μαδερ φακερ?
Πιστεύετε πως αφήσαμε κάτι έξω; Ποια είναι η δική σας άποψη πιστοί; 

6 σχόλια:

Λάθος Ταινίες είπε...

Πωπω, μου θύμισες κάτι μαλάκες τώρα και εκνευρίστηκα. Εκτός όμως από αυτούς με την αδικαιολόγητη αυτόπεποίηθηση, μου θύμισες και κάτι άλλους/άλλες, με αδικαιολόγητη χαμηλή αυτοεκτίμηση, που είναι το ίδιο εκνευριστικοί. Χωρίς να είναι άσχημοι, χωρίς να είναι χαζοί (;), χωρίς να έχουν κάποιο φανερό πρόβλημα, να κλαίγονται ότι έχουν, να νομίζουν ότι όλοι τους κοροϊδεύουν και να ζητάνε συνεχώς επιβεβαίωση. Νομίζω είναι τέλεια ταίρια με τους πρώτους.

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Είναι και η αυτοπεποίθηση του "εχωγκομενα" ο οποίος επειδή άρχισε να πηδάει στη ζωή του νομίζει ξαφνικά ότι έγινε Κλούνει στην ομορφιά και Ατζαράκης στο χιούμορ ενώ παραμένει Κουασιμόδος στην ομορφιά και Τζέρεμι στο χιούμορ. Ή Σεφερλής στην ομορφιά και Σεφερλής στο χιούμορ.

Στην 4η κατηγορία ανήκουν οι δαπίτες. ΟΛΟΙ!

ΑΒΑΤΑΡΑΣ Legendary είπε...

Noρμάλ αυτοπεποίθηση δεν υπάρχει; Και γιατί ασχολούμαστε με τις αυτοπεποιθήσεις των άλλων; Μπορείς και καλύτερα.

Erisadesu είπε...

Αγαπητέ λάθος ταινίες αυτό είναι ένα ολόκληρο ζήτημα που θέλει απο μόνο του μια ανάρτηση.
Το θέμα είναι από που πηγάζει όλη αυτή η ανασφάλεια και τι ζώδιο είναι....γιατί οι ιχθύς έχουν μια τάση να το κάνουν αυτό για να κερδίζουν από την λύπηση των άλλων.

Ωραίες οι παρομοιώσεις αλλά δεν γνωρίζω τον Ατζαράκη και ο Τζέρεμυ...εντάξ προσπαθεί, νομίζω η καλύτερη είναι αυτή με τον Σεφερλή...Πες στην 4 είναι και οι πασπίτες αλλά και όλη η νεολαία του Πασοκ.

Καυλατάρη μου.... η normal αυτοπεποίθηση δεν ενοχλεί κανέναν και δεν είναι αρκετά αστεία για την αναφέρω, ασχολούμαστε με τα είδη της αυτοπεποίθησης που μας ενοχλεί...φυσικά μπορώ και καλύτερα αλλά το ερώτημα είναι αν θέλω...κακιασμένε

ΑΒΑΤΑΡΑΣ Legendary είπε...

Χαχαχα, με παρεξήγησες απλά σε παροτρύνω να ανεβάσεις τον πήχη λίγο παραπάνω because you have potentials. Psiχουλας είμαι μωρέ τώρα αν δείχνω λίγο κακός που και που είναι επειδή οι θεοί με έχουν σε αναμμένα κάρβουνα.

Μπες στο Χωστήρα να δεις τι έγραψα (δεν είναι μπηχτές) σου απάντησα και στο μπλογκ μου ως ένδειξη καλής θέλησης UNESCO

Bones, Red and Silver είπε...

Οιπαίρωχο κήμαινω.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...