Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Sunday in Thessaloniki


Ξυπνάς το πρωί στην όμoρφη πόλη που κατοικείς και αποφασίζεις να αγοράσεις μια σοβαρή εφημερίδα και να μάθεις τα νέα της πόλης σου ενώ παράλληλα ψάχνεις και για δουλειά... Οπότε είναι δεδομένο ότι θα αγοράσεις την εφημερίδα Αγγελιοφόρος.


Η εφημερίδα είναι μία και εμείς είμαστε δύο, οπότε παίρνω εγώ την εφημερίδα και η Dannossiel το ένθετο περιοδικό Sunday... Η ανάγνωση και η ανάγκη για ηρεμιστικά αρχίζει... Ξεκινάμε λοιπόν την Ανάλυση της Sunday και την αμφισβήτηση της νοημοσήνης των δημοσιογράφων του περιοδικού (ίσως και των διαφιμηστών).


Περιοδικό Sunday Σελίδα 59..Παρουσίαση γηριατρική επιχείρησης.... Η παρουσίαση αρχίζει κάπως έτσι " Σκεφτήκατε ποτέ ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αξίζουν την στοργή και την αγάπη μας ώστε να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή καθημερινότητα; "
Απάντηση 1η: Ναι γι αυτο δεν θα τους βάλουμε ποτέ σε γηροκομείο..

Dannossiel: Ο τρόπος που διατυπώνεται η ερώτηση ακυρώνει την ίδια την λειτουργία του γηροκομείου και προσβάλει την συναισθηματική νοημοσύνης μας και το i.q και το e.q μας...
Οι φωτογραφίες απο τους Σκανδιναβικούς Οίκους Ευγηρίας δεν ξεγελάει κανέναν... όλοι ξέρουμε ότι τα Ελληνικά Γηροκομεία είναι σαν νοσοκομεία...

Erisabetsu: Αυτή η δήλωση μου άνοιξε τα μάτια, είδα επιτέλους πως πρέπει να φαιρόμαστε στους ηλικιωμένους και κατάλαβα ότι δεν είναι σωστό να τους έχω αλυσοδεμένους στο υπόγειο χωρίς τροφή και νερό...Ευχαριστώ Sunday τώρα οι παππούδες απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή καθημερινότητα με κοινωνικοποίηση και επικοινωνία που αποτελούν το οξυγόνο της ψυχής.


Αυτό το τεύχος της Sunday έχει αφιέρωμα στους Αμπελόκηπους ...δυστυχώς δεν σκεφθήκαν ότι το διαβάζουν και κάτοικοι των Αμπελοκήπων.... Η αλήθεια είναι οτι οι Αμπελόκηποι είναι το κρυφό μαργαριτάρι των Δυτικών Συνοικιών και ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα απο άλλες συνοικίες...

ΑΛΛΑ....


Στη σελίδα 33 μιλάει για την ανθισμένη πλατεία της Επταλόφου, τι εννοεί με τον όρο ανθισμένη; Αναφέρεται στα 5 χρυσάνθεμα που σχεδόν ποδοπατήθηκαν απο τις καρέκλες των καφετεριών; Ή εννοεί τα φυτάα που φυτεύει κάθε Κυριακή ο Δήμαρχος και τα μαζεύουν οι κάτοικοι για τα πάνε σπίτι τους; Στην τελική καλά κάνουν γιατί κάθε λίγο και λιγάκι ο δήμος φυτεύει λουλούδια που δεν είναι η εποχή τους, τα οποία είναι ανθισμένα, επιβαρύνοντας τακτικά τα έξοδα του δημαρχείου τα οποία τα καλύπτουν οι δημότες... Η πλατεία Επταλόφου είναι επυφημισμός γιατί δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος, μόνο καφετέριες που έχουν πάρει άδεια να καταλάβουν και το τελευταίο εκατοστό της πλατείας που εννοείτε ότι είναι δημόσιος χώρος...Το μόνο καλό είναι ότι δεν έχουν ξηλωθεί τα παγκάκια για να αντικαταστηθούν απο τραπεζάκια οπότε οι παππουδες έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν κάθε μέρα εκεί τη "Βουλή των Αμπελοκήπων".



Στην επόμενη σελίδα αναφέρεται για τα διάσπαρτα πάρκα του δήμου για τα οποία έχει η αρθρογράφος τη τιμιότητα να πει ότι δεν καλύπτουν πολλά τετραγωνικά...αλλά και αυτό είναι ακόμη υπερβολη μιας και είναι ανύπαρκτα και χρησιμεύουν κυρίως για τουαλέτες των σκυλιών. Ενώ τις περισσότερες φορές είναι κρυμμένα κάτω απο τόνους παρκαρισμένων αυτοκινήτων.


Στη Σελίδα 34 γράφει για την ΟΥΑΟΥ!! Δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο internet σε 3 σημεία των αμπελοκήπων....Η δημοσιογράφος μάλλον δεν πήγε βόλτα με το λάπτοπ της για να διαπιστώσει ότι η δωρέαν πρόσβαση είναι χάρη στο wifi των καφετερειών γύρω απο αυτά τα σημεία. Εμείς πολλές φορές προσπαθήσαμε να κάνουμε χρήση της υπηρεσίας αλά η ανυπαρξία του μας εμπόδισε. Οπότε για πράγμα μιλάει;




Μετά ακολουθεί το αγαπημένος μας σημείο...η Συνέντευξη του Δημάρχου...Να σας απαντήσουμε εμείς με πιο τρόπο ο Δήμαρχος έλυσε το πρόβλημα της διπλής βάρδιας στα σχολεία, με λυομενα προκατ κτήρια σε κάθε κενό σημείο των Αμπελοκήπων...Προς τιμής της Δημοσιογράφου δενρώτησε τίποτα για το πολιτικό Background του Δημάρχου και για τις "Δημοκρατίκές" ιδέες του. Τότε θα καταλάβαινε γιατί δεν επέτρεψε την δημιουργία Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας και επίσης θα καταλάβαινε γιατί τα Χαλκίδια τα κάνει με μισή καρδιά καθώς τους έχει στερήσει κάτι απο την παλιά τους δόξα. Στη συνέντευξη λέει κάτι για τα αντιπλημμυρικά έργα...εννοεί τους σάκους που βάζεις στα πεζοδρόμια για να μη μπαίνουν νερό στα καταστήματα;


Όσο αφορα το υπόγειο parking στη Φιλίππου που ευαγγελίζεται στη συνέντευξη είναι πονεμένη ιστορία, προς το παρών ο ελεύθερος χώρος του Φιλίππου έγινε μια γκρίζα έκταση μπετόν που χωράει 50 αμάξια...(μπορεί και παραπάνω πάντως όχι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες που είναι όντως αυξημένες)


Απο εκδηλώσεις του δήμου Νεάπολης

Εγώ σαν κάτοικος Νεάπολης αναρωτιέμαι αυτό που γράφει στην σελίδα 34 για τα συμμαχία νεκροταφεία, τα οποία ειναι πόλος έλξης τουριστών, θα γράφει τα ίδια και στο αφιέρωμα για τη Νεάπολη...Γιατί εφόσον ανήκουν όπως λέει στο δήμο Αμπελοκήπων, γιατί ο Δήμος Νεάπολης κάνει εκδηλώσεις για την Βαλκανική πλατεία εκεί μέσα...Από ότι βλέπω στο χάρτη της νεάπολης...μάλλον ανήκει στους Αμπελόκηπους, αλλά τη διαφήμιση την παίρνει η Νεάπολη ku ku ku ku . Είμαι σίγουρη οτι οι μισοί κάτοικοι των Αμπελοκήπων δεν ξέρουν που είναι τα συμμαχικά και να τα καθολικά νεκροταφεία και ότι στον δήμο τους λειτουργεί το Εκκλησιαστικό λύκειο Νεαπόλεως..


Τέλος θα ήταν καλό οι δημοσιογράφοι του περιοδικού να συνεννοούνται με τους δημοσιογράφους του περιοδικού για να μη φάσκουν και αντιφάσκουν. Όπως για παράδειγμα στην σελίδα 16 του περιοδικού και στην σελίδα 37 της εφημερίδας στο ένθετο Ματιές στον κόσμο. Στο μεν περιοδικό γράφει ότι ο Ζαν Σαρκοζί παραμένει επικεφαλής του δημόσιου οργανισμού που τον διόρισε ο πατέρας του ενώ στην εφημερίδα έχει παραιτηθεί δείχνοντας ήθος και θέτοντας τέλος στην οικογενειοκρατία και τον νεποτισμό. Φυσικά μπορεί το περιοδικό να ήταν ήδη στο πιεστήριο όταν άλλαξε η είδηση και η εφημερίδα να πρόλαβε να αλλάξει το κείμενο...


Στην τελευταία σελίδα του περιοδικού ο συγραφέας Θεοδωρίδης γράφει "Είναι αστείο να υπάρχουν δήμοι Πολίχνης και Αγίου Παύλου ως αυτοκέφαλοι θεσμοί..Χρειαζεται μητροπολιτκός δήμος Πεντακάθαρα και κάθε "γειτονιά" των δύο χιλλιάδων κατοίκων να αποκτήσει ειδική αυτοδιοίκηση..."... Μάλλον του κύριου Θεοδωρίδη του αρέσει η κατάντια των περιοχών που ανήκουν στον μητροπολιτικο δήμο Θεσσαλονίκης και θέλει να είναι η Πολίχνη και ο Αγιο Παύλος στην ίδια εξαθλιωμένη κατάσταση με την Ξηροκρήνη την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίικης την έχει ξεχάσει...Για να μην αναφέρω το πόσα περισσότερα θα κέρδιζε η Τούμπα αν ήταν ξεχωριστός Δήμος απο την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η Dannossiel συμφωνεί με την άποψη του προβάλλοντας το επιχείρημα "ότι είναι καλύτερο να αποροφηθούν μικρότεροι δήμοι απο μεγαλύτερους ώστε να εξαφανιστεί το φαινόμενο του μικρού τοπικού άρχοντα σε κάθε βιλαέτι"... Βασικά αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι οτι ο δημοσιογράφος γράφει ότι "Έμεινα στη πόλη πρώτη φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια, παραπάνω απο δύο μέρες. Έμεινα αρκετά." Τότε γιατί γράφει σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης; Τι δεν κατάλαβα σωστά; Μήπως συνήθως γράφει για θέματα εξοτερικού ή εκτός Θεσσαλονίκης;....Γουατέβα... μπορώ να του στείλω mail και να τον ρωτήσω..


Αυτή ήταν η διασκέδαση - σύγχυση που μας πρόσφερε το περιοδικό Sunday της Θεσσαλονίκης. Αυτό πάλι που το βάζεις γιατί το λένε Sunday το περιοδικο όταν την εφημερίδα την λένε Αγγελιοφόρο; Ας ονομάζανε το περιοδικό Κυριακή ή την εφημερίδα The Messenger
Ωστόσο πάλι δεν βρήκαμε καμία αγγελία που να αφορά τις γνώσεις μου και πάλι δουλειά δεν θα βρω και θα στείλω όπου να ναι το βιογραφικό μου.

12 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εγώ σα Σταυρουπολίτης, αναρωτιέμαι συχνά που τα βρίσκουν ακι τα γράφουν... Και σκέψου ότι πολύ απλά ο Δήμαρχος προαλείφεται για υποψήφιος Μητροπολίτης :)))

Όταν φεύγουν όμως από ένα τέτοιο έντυπο οι άξιοι, ή τουλάχιστον εκείνοι που αναζητούσαν τρόπους να αποφευχθεί το life style από το έντυπο, τότε πράγματι είναι πραγματική θλίψη.

Erisadesu είπε...

αγαπητέ μας γείτονα χαίρομαι που μας κάνεις σχόλιο επειδή είσαι απο τα άτομα που γνωρίζουν τα προβλήματα της γειτονιάς μας...Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας οι Δυτικές συνοικίες έχουν θέματα...το κακό είναι οτι η αδιαφορία των κατοίκων ενισχύει την ανία των δημάρχων.

Οι Αμπελόκηποι είναι σαν ένα μοντέλο ... όμορφη στην εμφάνιση αλλά από μόρφωση τούβλο...

Πάνος Θεοδωρίδης είπε...

Του "κυρίου" Θεοδωρίδη δεν του αρέσει μήτε η Ξηροκρήνη, μήτε ο Αγιος Παύλος, μήτε το κέντρο της πόλης, μήτε τίποτε.Και πιστεύει, ο ανόητος, ότι βρήκε το γιατί: επειδή κανένας "αρμόδιος" δεν βλέπει το ασπράδι του ματιού του δημότη. Γι΄αυτό και έχει υποστηρίξει (εδώ και είκοσι χρόνια, το λιγότερο) ότι πρέπει να οριστεί ως ελάχιστη "αυτοδιοικητική μονάδα" μιά χιλιάδα ανθρώπων στα χωριά και δυό χιλιάδες στα αστικά κέντρα, με εκλεγμένο "συνεργείο της δουλειάς" που θα έχει την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας αυτού του κυττάρου. Μια μοναδα που χωράει τις παρεμβάσεις των ενεργών πολιτών, των κομμάτων, αλλά και των μοναχικών.Οπως κάνουν τα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα στον κόσμο.Οπου η επαφή των τοπικών υπηρεσιών με τις ανάγκες του δημότη,είναι πολύ πιό στενή, από την κατάσταση που επικρατεί στους "μικρούς" δήμους των 5 και 7 χιλιάδων ανθρώπων, όπου δυό ή τρείς ήρωες βγάζουν την δουλειά και οι υπόλοιποι πολιτικολογούν ασύστολα.Αρα μη με βάζετε να υποστηρίζω το χάλι της Ξηροκρήνης. Απλώς πιστεύω ότι με μικρότερους δήμους θα ήμασταν όλοι πολύ πιό ενδοτικοί στις κεντρικές υπηρεσίες.

Erisadesu είπε...

αα... δεν περίμενα απάντηση ωστόσο χαίρομαι γι αυτήν...
Αγαπητέ κύριε Θεοδωρίδη ή αποψη αυτή ειναι πολύ σωστή και ταυτίζεται απόλυτα με αυτή της Dannossiel η οποία γράφει και αυτή σε αυτό το blog (όποτε μπορεί) εγώ ακόμη δεν είμαι σίγουρη για το ποια θα ήταν η καλύτερη λύση... ωστόσο και η παρούσα κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη...

χαίρομαι όμως πραγματικά που γνωρίζεται για το χάλι της ξηροκρήνης και λυπάμαι που λανθασμένα σας έβαλα να το υποστηρίζεται. Ίσως θα έπρεπε να δίνω περισσότερη προσοχή σε αυτά που γράφεται και σε αυτά που υπάρχουν ανάμεσα στις λέξεις σας.

Ανώνυμος είπε...

ti krima, na einai toso anorthografo ena keimeno poy vallei kata pantwn

Erisadesu είπε...

αχ... τι κρίμα που δεν πρόσεξες ότι δεν είναι το μόνο ανορθόγραφο κείμενο στο blog...

και καλύτερα ανορθόγραφο παρά ηλίθιο :P και ναι είμαι ανορθόγραη σε τρεις γλώσσες I can do better.

KitsosMitsos είπε...

Μιλάμε για τρελή ανάλυση, όχι αστεία!
Καλημέρα και καλό μήνα

Ανατολικές Συνοικίες είπε...

Με αυτήν την ορθογραφία, αυτό το συντακτικό και αυτήν την εμφανή διανοητική ανεπάρκεια, τι δουλειά ελπίζεις να βρεις;

Erisadesu είπε...

Αφού με αυτή την ορθογραφία, αυτό το συντακτικό και αυτήν την εμφανή διανοητική ανεπάρκεια σε έκανα να σχολιάσεις τότε είμαι σίγουρη ότι μπορώ να βρω και μια δουλειά σαν την δική σου.

Εκτός αν λυθεί το πρόβλημα της δυσλεξίας μου και της διανοητικής μου ανεπάρκειας και με πάρουν και εμένα στον Αγγελιοφόρο.

Ειρωνικό δεν είναι το ποστ μας... Ειρωνικό είναι το γεγονός ότι κάποιοι περνάν τους αναγνώστες για ηλίθιους.

Ανώνυμος είπε...

ti soy lene vre Eli ta mourohavla ta anonimodeadlink....alla esi kioyria!
ego tha riksei binelication epiko!!!!lololololooololooloo

Erisadesu είπε...

δεν γαμιέται κρίμα είναι και αυτοί ρε συ... απλά ανώνυμα λινκ που θέλουν να αποκτήσουν σημαντικότητα σε αυτό τον αχανή διαδικτυακό χώρο είναι. Ύστερα σκέφθηκα ότι μπορεί να ειναι ο κακομοίρης ο δήμαρχος της επταλόφου και τον λυπήθηκα τον κακόμοιρο, στην τελική δεν φταίει αυτός που είναι κοντός και φασίστας... Η ποτάνα η κοινωνία τον έκανε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

εγώ τώρα σε βρήκα και πολύ σε χάρηκα :)

συμφωνώ με αυτά που λες,και έχω και μια ιδέα και απο αμπελόκηπους και απο ξηροκρήνη...

μόνο το "μοντέλο" των αμπελοκηπων δεν θα υποστηριξω :/

α και τα συμμαχικα ενώ ξέρω πού βρίσκονται δεν ήξερα σε ποιον δήμο ανήκουν...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...